receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na polévky



Oříšková mrkvačka s petrželem

Krémová - 4 porce

1 cibule

4 velké mrkve nakrájené
na malé kousky

2 větší petržele (bílý kořen)
nakrájené na malé kousky

1 polévková lžíce
jemného burákového másla

1 polévkové lžíce hořčice
(nejlépe Kremžské)

citrónová šťáva,1 litr vody

Smažíme cibuli, po 3 minutách přidáme nakrájenou mrkev a nakrájenou petržel. Smažíme na mírném ohni a po 10 minutách zalijeme vodou a přivedeme do varu. Vaříme zhruba 25 minut, nebo dokud mrkev s petrželí nejsou měkké. Ihned po vypnutí přidáme burákové máslo, hořčici a sójovou omáčku. Sůl a pepř dle potřeby. Rozmícháme elektrickým ručním mixérem a ihned podáváme.

Pro vegetarian.cz René Schwarz